Boek: Vandaag is mijn lievelingsdag

Vandaag is mijn lievelingsdag!

Een boek van Danielle Foekens-Harms en Mirjam Spitholt

Als Vicky wakker wordt schijnt de zon en fluiten de vogels. Maar dan zit er een vlek op haar lievelingsjurk. Met een muts op haar hoofd, zodat niemand haar rode krullen kan zien, gaat Vicky naar school. De zwemles is vandaag extra moeilijk omdat Vicky moet zwemmen voor haar diploma. Eenmaal thuis zitten er spoken onder haar bed. Zal het Vicky lukken om van vandaag, samen met Karel, Uil en Muis, tóch haar lievelingsdag te maken? In dit boek ontdek jij hoe je, samen met jouw Karel, Uil en Muis, van iedere dag je eigen lievelingsdag kunt maken!

Over de schrijfsters

Mirjam Spitholt geeft Gelukskunde op het Saxion in Enschede. Ook geeft zij vele lezingen over geluk waar ze enthousiast vertelt over Karel en Uil die allesbepalend zijn voor jouw eigen geluk.

 

Danielle Foekens-Harms werkt al meer dan twintig jaar als creatieve kleuterjuf. Op een studiedag, waar Mirjam een lezing gaf over geluk, kwam Danielle op het idee om over Karel en Uil een kinderboek te maken. Als juf komt ze dagelijks kinderen tegen die piekeren en moeite hebben met hun zelfvertrouwen. Ze trok de stoute schoenen aan en vroeg Mirjam om samen na te denken over een kinderboek. Zo begon een prachtig avontuur.

 

Samen bedachten ze het verhaal dat een dag beschrijft uit het leven van Vicky. Hoe gaat zij samen met haar Karel en Uil om met alle strubbelingen die zij tegen komt? Danielle haakte alle figuren uit het boek en maakte samen met haar vader alles wat nodig was voor de scenes in het boek.

 

Samen met haar schoonvader maakte ze daar foto’s van die de illustraties vormen bij het verhaal. Mirjam schreef er een handleiding bij voor de voorlezer om zo het gesprek aan te kunnen gaan met het kind dat voorgelezen wordt en de essentie van het verhaal duidelijk gemaakt kan worden.

Wat zeggen lezers

X