Gelukskunde

gelukskunde-header

Links vs rechts

Bij bijna alle opleidingen worden we getraind in het gebruik van onze linker hersenhelft. Ook in het dagelijks leven doen we beroep op de processen in de linkerhersenhelft. Die kant van je brein is bezig met taal, structuur, organiseren, cijfers. De praktische zaken. Heel erg belangrijk maar we vergeten op deze manier onze rechterhersenhelft te ontwikkelen. Die kant is grotendeels verantwoordelijk voor verbeelding, kleur, creativiteit, intuïtie, zelfkennis, spiritualiteit. In het basisonderwijs zijn we nog wel bezig met tekenen, kleuren, zelfkennis maar als volwassene ondernemen we nog nauwelijks activiteiten die de rechterhersenhelft stimuleren. Laat staan dat we durven te luisteren naar wat de intuïtie zegt.

60000!

Gedachtes per dag...

…en daarvan is meer dan 70% negatief!

Rechts kun je trainen

Zo ontstaat er een disbalans die je kunt vergelijken met dat wat er gebeurt als iemand een dwarslaesie heeft. Alleen de bovenkant van het lijf (onze linkerhersenhelft) wordt getraind. Het resultaat dat je dan krijgt is een enorm ontwikkeld bovenlijf en zeer dunne beentjes (linkerhersenhelft veel ontwikkelder dan de rechterhersenhelft) Dit is verre van ideaal. De cursus gelukskunde richt zich vooral op het trainen van je rechterhersenhelft. Door een beroep te doen op je creativiteit, verbeelding, zelfkennis en intuïtie.

 

De volgende facetten komen onder andere aan bod:
– Wie ben jij? Je gedachten, je ego, je pijnlichaam, je lichaam, je bezittingen, je emoties…
– Het NU, het belang ervan en hoe kom je daar. Welke richting wil je jouw leven geven? Welke unieke talenten heb jij die een bijdrage kunnen leveren aan een betere wereld? Als klein kind wisten we dit allemaal. Met het groeien der jaren is men dit veelal vergeten.
– Wet van aantrekkingskracht. Alles wat er is, wat je bezit, bereikt, wie je bent, is eerst ontstaan in je hoofd en werd daarna realiteit. Werkt dit echt zo?
– Hoe is het gesteld met ons vertrouwen in het leven? Door middel van het invullen van een vragenlijst kun je erachter komen hoe vertrouwensvol je in het leven staan.
– Life big questions. Grote levensvragen mag je op een creatieve wijze beantwoorden. Hoe ziet je ziel eruit? Wat mis je het meest aan 5 jarige zijn? Als er een God is wat zou je hem vragen? Welke geheime wetten werken er in dit universum?

'If there is something missing in your life it's probably more of the real you!'

ANGST VOOR SUCCES?

Dit alles mondt uit in jouw dromenboek/ book of life. Het is de bedoeling dat jij dit boek echt gaat maken. Hierin kun je al je creativiteit en verbeelding kwijt. Het is als het ware het instellen van je innerlijke TomTom. Het enige dat er van je gevraagd wordt is: BE OPEN MINDED. Ben jij bereid de beste vorm van jezelf te worden? Heb je geen angst voor succes? Dan is dit de cursus voor jou! Het lijkt me enorm leuk om samen met jou er dat uit te halen wat in jou verscholen zit!

 

Persoonlijk ben ik super goed op weg mijn droom te verwezenlijken en ik verzeker je dat dit heerlijk voelt. Het kost geen energie maar levert alleen maar energie op. Dit gun ik iedereen en daarom wil ik het graag met jullie delen. Ik hoop jullie te inspireren met mijn enthousiasme.

 

Wil je me wat vragen of een sessie bijwonen? Neem dan hier contact met me op.

Mirjam Spitholt

P.S. het woord Gelukskunde is ooit bedacht door Tjeu Seeverens en hij heeft een eigen Facebookpagina hierover.

X