Mirjam Spitholt

mirjam-over-spitholt

Gelukskunde
als studie

Sinds 2001 werk ik op de Saxion Hogeschool in Enschede. Naast het geven van bedrijfseconomische vakken heb ik het vak gelukskunde ontwikkeld. Met zeer veel plezier geef ik deze lessen. Het vak gelukskunde geef ik binnen de minor Creatief Probleem Oplossen en The Art of Happiness is de engelse versie onderdeel van de internationale minor Conscious Business. Tevens word ik ingehuurd door andere academies binnen en buiten Saxion om gelukskunde te geven.

Intuïtief werken
met groepen

Naast docent ben ik studieloopbaanbegeleider en begeleid ik studenten die nog zoeken naar de richting die ze op moeten of coach ik ze als ze, om welke reden dan ook, uit balans zijn. In het kader van deze taak heb ik een training over rouwverwerking gevolgd. Studenten kiezen mij vaak intuïtief uit, als ze te maken hebben met een groot verlies in hun leven, om dit te delen. Dit zie ik als een enorm compliment en ik ervaar het als een zeer dankbare taak.

Je geluksgevoel is..

50

procent erfelijk

10

procent omstandigheden

40

procent maakbaar!

Presentaties &
trainingen

Behalve in het onderwijs geef ik eveneens trainingen in het bedrijfsleven en in de zorgsector. De trainingen zijn gericht op het verbeteren van de communicatie en het aanspreken van je innerlijke kracht. Want wat als je een plek in jezelf vond, als je van daaruit beslissingen nam, van daaruit leefde, dat je echt volledig in je kracht stond? Geen “grote boze wolf kracht” maar een kracht van (aanwezig) zijn. Wat als je altijd vol vertrouwen en authentiek kan zijn, als je duidelijke keuzes en beslissingen zou maken? Hoe zou je leven dan veranderen?

X