Slowmomenten

Slowmomenten

Gelukkige mensen zijn aanwezig (present) in hun eigen leven.
Dat betekent dat ze zogenaamde “slowmomenten” inbouwen in een dag.
Dit heeft weer alles te maken met het vergroten van je bewustzijn.
Hoe vaak heb je het niet je wordt wakker en Karel slaat aan.
Karel neemt effe lekker met je de dag door onder de douche. Alsof dat ergens toe bijdraagt.
Integendeel je wordt er dood moe van.
Je bent in 5 minuten douchen al alle beren op de weg tegen gekomen voor wat betreft je werk. “Zal je de deadline halen donderdag? Hopelijk is jouw collega weer beter dan kan hij ook een steentje bijdragen. O ja, en de kids wie brengt en haalt. Effe weeronline checken, ga ik met de fiets of met de auto? Duke heeft topo-toets zo nog eens x alles met hem doornemen. De droger moet nog aangezet anders kan ik morgen dat witte jurkje niet aan. Ach weer vergeten een teken van leven te geven aan Marije. Hoe zou het met haar zijn? Vandaag dan doen nu echt! Wat gaan we eigenlijk eten vandaag? Moet iets zijn met verse groenten en minder koolhydraten. Effe checken zo in de koelkast wat we nog hebben anders uit het werk even over de markt. En dan de hamvraag: “Wat doe ik aan vandaag?” De hele garderobe wordt onder die douche aan een kritische blik onderworpen. Ok het wordt die lange groene jurk.”

Eenmaal uit die douche vraag ik me af of ik mijn haar nu wel of niet gewassen heb? Met welke shampoo eigenlijk?
Ik voel me al stukken minder fit dan voor de douchesessie.
Geen wonder ik heb er al een dag opzitten. In die 5 minuten ben ik op het werk geweest, heb ik achter internet gezeten, de was gedaan, geappt met Marije, gekookt, ben ik op de markt geweest en heb ik mijn kast op de kop gezet.

Alleen onder die douche daar was ik niet. Geen warm water gevoeld, laat staan cocosnootshampoo geroken.
En hoeveel tijd heb ik hiermee bespaard?
Hielp het dat ik mijn menu al bepaald heb en de problemen op het werk al onder ogen heb gezien en dat ik mijzelf al op de kop heb gegeven voor mijn onattente gedrag richting Marije en dat ik mijn kleren onder de douche al heb uitgezocht om vervolgens als ik eruit ben voorla niet die groene jurk aan te doen.

Waar wil ik eigenlijk tijd mee besparen? Waar naar toe ben ik onderweg?
Shop to go. Wok to go. Just do it. You can make it.
Waar zijn wij met zijn allen naar onderweg?
En wat is de “it” waar we voor gaan?
Volgens mij is het antwoord we zoeken naar liefde en geluk.
Laat dat nu alleen in het moment aanwezig zijn!
Dus daarvoor moeten we juist niet aan het rennen en vliegen zijn. Anders jagen we alleen iets na dat er al is. We kijken en zoeken wel maar we zien het niet.

Slow momenten dat is het geheim voor in het nu zijn om zo doende liefde en geluk te ervaren.

Geen reactie's

Geef een reactie

X