In het nu zijn praktiseren

In het nu zijn praktiseren

Karel is zeer slecht in in het nu zijn. Hij vertelt je het fabel dat geluk in de toekomst te vinden is. Dat geluk iets is dat buiten jezelf zit. Karel is immers de stem van je EGO en jouw EGO denkt (Everything Good is Outside of you) dat alles dat goed is van buiten jezelf komt en dat het dus daar te halen is.

Als je Karel een wat minder prominente rol in je leven wilt geven moet je vooral niet alles geloven wat hij zegt.

Als je steeds vaker en vaker de waarnemer van Karel kunt zijn, word je vrijer en vrijer.

Let bijvoorbeeld op je ademhaling. Die ademhaling vindt altijd plaats op dit moment. Een bewuste ademhaling is al een meditatief moment op een dag. Het trekt je in het nu. Dus als je iets spannends moet gaan doen of een belangrijke beslissing moet nemen: ADEM.

Ook als je moet wachten en Karel gaat flink tekeer. Adem en bedenk: “Dit is een momentje voor mezelf om even in het nu te komen.” Ga het zien als een kadootje van het universum. Het gunt jou een slowmoment.

Zet twee zintuigen tegelijk aan is een andere tip. Het eten wordt een stuk lekkerder als je ruikt en proeft, kijkt naar de kleuren die ontstaan in de pan. Want als je eten kookt en ondertussen belt en de planten water geeft. Dan denk ik dat je minder succes zult hebben bij je tafelgenoten.

Multitasken is de doodsteek om niet in het momet te zijn, niet in je eigen leven aanwezig te zijn..

Wij vrouwen zijn nog wel zo trots dat wij dat zo goed kunnen.

Doe handelingen dus bewust. Als je ’s ochtends onder de douche gaat, kies er dan bewust voor om het warme water te voelen en de cocosgeur van de shampoo te ruiken. Elke keer als Karel je weer wil meenemen naar het kantoor of je kledingkast, blijf dan vriendelijk maar toch duidelijk tegen hem. Alsof je liefdevol de grens aangeeft aan je eigen kind (ik zie ineens een parallel dat grenzen aangeven, is niet zo mijn sterkste punt, ha, ha, ha!)

Karel wil je echt steeds doen geloven dat geluk in de toekomst te vinden is. Als die kids maar 3 jaar ouder zijn dan. Ja wat dan? Dan heb je weer andere, waarschijnlijk grotere dingen, met die kids die je bezig houden. Als ik die baan maar krijg maar ja dan heb ik helemaal geen vrije tijd meer.

Als ik die 5 kilo er maar af heb. Ja maar dan ben ik weer bang dat ze er weer bijkomen. Heb jij trouwens ooit een zak chips, drop of een fles wijn mindful leeg getrokken?

Als je denkt dat geluk in de toekomst te vinden is dan blijft het daar altijd op je wachten zonder dat je het ooit ervaart.

Don’t wait for the perfect moment, take this moment and make it to a perfect one.

Zet je zintuigen aan, let op je ademhaling, doe je handelingen bewust en geniet van de prachtige dag vandaag.

Geen reactie's

Geef een reactie

X