When the student is ready…

When the student is ready…

Deze spreuk gebruik ik vaak tijdens de lessen en de sessies die ik geef over geluk en succes. Het mooie is dat de teachers in verschillende vormen verschijnen. Het kan een persoon zijn (waarbij mijn studenten op Saxion ook vaak mijn teachers zijn) maar ook een boek of een ziekte, faillissement, het verlies van een dierbare of een pandemie. Als we nog niet gezien hebben wat we moeten zien dan zal het universum de intensiteit opvoeren totdat we willen zien wat we moeten zien. De collectieve teacher van deze tijd is het corona virus met alle gevolgen van dien. Deze pandemie die de hele bevolking treft maakt dat we genoodzaakt zijn om te shiften naar een hoger bewustzijnsniveau.

Dat we meer en meer door hebben dat we niet de verhalenverteller in ons hoofd zijn maar dat we de waarnemer van deze gedachten zijn. We creëren onze wereld van binnen naar buiten. We herkennen dit allemaal de ene dag denken we hoe moet dit nu verder met mijn bedrijf of met mijn kinderen in deze corona tijd ik kan financieel never rondkomen en die kinderen kunnen we niet opsluiten met maximaal drie vrienden achter de voordeur. Het volgende moment is er niets aan de situatie veranderd maar je hebt slechts één frisse nieuwe gedachte nodig die alles in een totaal ander perspectief zetten. Daar hoef je niet erg hard je best voor te doen, die gedachten komen en gaan alleen waar jij aan vasthoudt blijft, zo is het leven!

Dus laat alle gedachten en de daarbij behorende emoties door je heen stromen en glimlach mild naar al 60.000 de gedachten die je hebt op een dag. Wat leert corona jou? Als we truly ready zijn, zal de teacher verdwijnen van mij mag ie wel gaan, genoeg geleerd, schreeuwt mijn Karel alsof hij er verstand van heeft: ha, ha, ha!

Wil je elke dag kort geïnspireerd worden volg mij dan op mijn insta: @geluk.in tuk

Fijne Lievelingsdag,

Mirjam Spitholt

2 Reactie's
 • Roel Westrik
  Geplaatst op 09:14h, 30 september

  Hoi Mirjam,

  When the student is ready…………….

  Wat een geweldige tekst : ik ben het echt helemaal met je mee eens dit keer ( smiley )

  Als we nog niet gezien hebben wat we moeten zien dan zal het universum de intensiteit opvoeren totdat we willen zien wat we moeten zien.
  Want het is niet omdat het hoofd weet dat het hart begrijpt, totdat dit wel gebeurd.
  Tot zolang gaat het Opperwezen door met teachen

  H gr en een fijne dag
  Roel Westrik
  Zwolle

 • Cindy
  Geplaatst op 14:29h, 30 september

  En zo is t❤️🍀

Geef een reactie

X