Voorbij Corona Afl.8 – Mirjam Spitholt (video)

Voorbij Corona Afl.8 – Mirjam Spitholt (video)

Een tijdje geleden werd ik door een uitvaart onderneemster gevraagd of ik wilde meewerken aan het project lichtpuntjes in deze donkere dagen. Wat heeft deze Corona periode voor jou betekend, wat heb je ervan geleerd en wat vond je heel confronterend? Welke hoop of wens spreek je uit voor 2021?

Aan dit project doen bekende en minder bekende Tukkers mee. Van Wout Brama tot Johanna ter Steege van Thijs Kemperink tot Björn Kuipers. Mijn bijdrage is dinsdag online gegaan. We hadden van alles voorbereid maar het stukje dat ze van mij gemonteerd hebben kwam mega spontaan, vanuit mijn hart en dat klopt altijd. Zo in de natuur dacht ik aan deze prachtige uitspraak van Hafiz.
Ons ego kan daar nog een boel van leren. Dat gelooft in het fabel van afgescheiden zijn en schaarste. Als ik wat geef, verlies ik iets, moet ik wel wat terug. Deze Corona tijd is een tijd waar we letterlijk en figuurlijk naar binnen moeten gaan. Het is bij uitstek een tijd om te oefenen met wonderen. In mijn optie is een wonder een shift in perceptie van angst naar liefde. Ik vraag meerdere keren per dag: “Laat mij dit anders zien!” Dat helpt enorm en als het even niet lukt, vergeef ik mijzelf dat ik vergeten ben, wie ik in essentie ben en dat alles wat ik mis in mijzelf zit.
Voor wie ben jij het onvoorwaardelijke lichtpuntje de komende dagen? Een lief briefje, een knipoog, een gulle lach, een pannetje soep. Het is zoooo simpel maar blijkbaar niet altijd eenvoudig.
7 Reactie's
 • Ilonka Gruiters
  Geplaatst op 11:15h, 12 december

  Wauw! Hier word ik zo blij van! Dit is precies het proces waar ik in zit. Hoe fijn dat jij, Mirjam, laat zien hoe dat pad eruit kan zien en dat het vallen en opstaan is. De dagen waarop het lukt om vanuit liefde te leven en te kiezen…. die dagen stroomt het, klopt het en voel je dat je met iedereen verbonden bent. Dank je wel voor dit geluksmoment!

 • Bert van Dam
  Geplaatst op 13:16h, 12 december

  “laat mij dit anders zien” – mooie tip!

 • Nolet Hartmann
  Geplaatst op 15:46h, 12 december

  Mooie bijdrage Mirjam aan dit prachtige project. Lekker jezelf 🦉Inspirerend. Op weg naar een mooie wereld samen❤️

 • Nolet Hartmann
  Geplaatst op 16:02h, 12 december

  Mooie bijdrage Mirjam aan dit prachtige project, Lekker jezelf🦉. Inspirerend. Op weg naar een mooie wereld samen❤️

 • Nolet Hartmann
  Geplaatst op 16:04h, 12 december

  1x reactie annuleren

 • Egbert wessels
  Geplaatst op 11:13h, 13 december

  Laat mij dit anders zien, die hou ik vast in deze tijd!

 • Edith Nijman
  Geplaatst op 09:48h, 14 december

  wauw, weer zo’n mooie die zo resoneert. Ik ben bezig met de cursus en jouw verhaal sluit daar precies op aan! Dank

Geef een reactie

X