Het gaat altijd over jezelf!

Het gaat altijd over jezelf!

Ik voel vele meerdere keren per dag, juist in deze tijd misschien wel vaker dan ooit, onvrede. Mensen denken dat als je Gelukskunde geeft dat je dat dan niet zou hebben. Nou echt wel! Een greep uit de collectie: de zon☀️ die niet zo goed uit de verf komt als dat weeronline beloofde, een zoon die niet meer wil knuffelen en alles stom aan je vindt, iemand in het verkeer die de middelvinger naar je opsteekt, een kennis van mij die ongeneselijk ziek is en haar kinderen die daar zwaar onder lijden, iemand in de supermarkt die vindt dat ik te dichtbij sta.

Ik denk dan als eerste reactie, als ik niet bewust ben, dat mijn omgeving mij van slag maakt. Dat er iets moet veranderen in de buitenwereld zodat ik weer in vrede kan zijn. Ik weet inmiddels dat ik met deze techniek niet kom bij het okay zijn waar ik zo naar verlang. Het is de reis naar binnen die ik steeds weer moet durven maken. Dit gaat namelijk alleen over mij. Nee, ik zeg niet dat ik schuldig ben maar ik ben ergens gaan geloven dat ik niet okay was tussen mijn nulde en achtste. Een mistaken believe.

Alle pijn komt omdat we vergeten zijn wie we zijn, zegt een Cursus in Wonderen.
Diederik Wolsak heeft daar een fantastisch eenvoudig zes stappenplan voor geschreven. Choose again heet het. Hieronder een prachtig gesprek met Diederik Wolsak. De interviewer is een super inspirerende jonge kerel Christopher van Drie die als coach werkt met deze techniek en zelf een flink aantal weken bij Diederik was in Costa Rica. Ik hou zo van die wijsheid bij de jeugd, vandaar mijn werk op Saxion. Het enige dat we nodig hebben, is een beetje bereidheid om te kijken in liefde in plaats van in angst. Doe je mee? Dan kleuren we samen de wereld mooier!

https://www.radioviainternet.nl/podcasts/vanuit-de-diepte/2021/vanuit-de-diepte-9-diederik-wolsak-het-gaat-altijd-over-jezelf

3 Reactie's
 • anja
  Geplaatst op 11:08h, 04 mei

  Ja prachtig en zo liefdevol en waar!

 • bert van dam
  Geplaatst op 12:53h, 04 mei

  Mooi Mirjam.
  Zien wat nu goed is en wat nu mogelijk is, is de sleutel naar geluk.
  Positief kijken, met ogen van liefde.
  Mensen dit leren, zie ik als de grootste queeste in de wereld.
  Geluk is een beslissing en vervolgens ligt alles open.
  Wolsak ziet dat goed 😀

 • Birgit
  Geplaatst op 14:48h, 04 mei

  Dankjewel Mirjam, wat een prachtig gesprek tussen deze twee mensen.

Geef een reactie

X