Ademwinst

Ademwinst

In ieders leven gebeuren er dingen die je gevoelsmatig niet besteld hebt. Het leven is immers een contactsport en vroeg of laat wringt of schuurt het ergens. Nu wil ik in dit blog niet van elke drol een taartje maken maar soms zijn dingen die je overkomen een blessing in disguise.

Onze jongste zoon Duke keept dit jaar in de A1 en mag meetrainen met ‘het eerste’. Hij wordt echt gezien door zijn trainer en het team heeft vertrouwen in hem en dat doet hem goed. Lang droomde hij van zo’n positie en nu is het geluk(t). Tegelijkertijd legt hij zichzelf enorm veel druk op. Hij moet het nu laten zien dat deze positie terecht is. De afgelopen twee weken keepte hij naar eigen zeggen zeer slecht en maakte hij cruciale blunders. Dit heeft als effect dat zijn zelfvertrouwen tot het nulpunt gedaald waren en hij enorm op zag tegen de wedstrijd die hij zaterdag moest keepen tegen zijn oude club. Ook mijn man Bart heeft te maken een moeilijke tijd, nadat zijn geheugen hem tijdelijk in de steek liet, was dit een teken voor hem om een tijd gas terug te nemen en om hulp te gaan vragen.

Ineens dacht ik aan een vriend van mij Steven Zwerink, ooit een oud-leerling. Hij is een digital nomad die de afgelopen tijd wat meer in Nederland met zijn gezin was dan gepland, vanwege Corona. Steven is al jaren de bouwer van mijn website en verzorgt heel vaak lezingen op Saxion, tijdens mijn lessen Gelukskunde, als hij in Nederland is. Aanvankelijk gingen de lessen over hoe je kunt reizen en werken tegelijk (met een gezin). Totdat Steven een les verzorgde in een periode dat hij er slecht aan toe was. Steven traint altijd voor de triatlon en is topsporter. Dit deed hij ook in Mexico. Maar daar fietst hij niet op een fietspad, zoals hier in Nederland, maar op een soort autosnelweg. “Levensgevaarlijk”, zei zijn vader ooit toen hij hen bezocht in Mexico. Zijn vader kreeg helaas gelijk en Steven krijgt juist daar een ernstig ongeluk, raakt buiten bewustzijn met uiteindelijk als erfenis een whiplash. Al zwetend op zijn blote voeten gaf Steven zijn sessie bij de minor Gelukskunde. Na afloop vertelde ik hem dat ik Hans had leren kennen; een fysiotherapeut die een fantastische ademtechniek had uitgevonden, om van heel veel klachten af te komen waaronder ook een whiplash. Steven glimlachte en zei dat ik één van de drie mensen was die hem daarop attendeerde. Hij ondernam actie en dat was life-changing. Steven werd gegrepen door deze ademtechniek, hij voelde zich als herboren en wilde dit delen met andere mensen. Steven werd opgeleid als ademcoach en helpt inmiddels erg veel mensen om weer in hun kracht te komen staan. Van mensen met diverse fysieke en mentale klachten tot topsporters. 

Ik boekte, vlak voordat Steven weer zou vertrekken met zijn gezin naar Costa Rica, een live ademsessie voor ons gezin. Alles klopte: Steven kon op korte termijn en wij met zijn vieren ook. Daar zaten we met zijn viertjes aan de tafel om 9:00 uur in de ochtend onder bezielende leiding van Steven te kijken naar beelden van topsporters die buitengewone prestaties leveren en ‘het geheim’ ook weten. Steven heeft ons alle vier op het puntje van de stoel geboeid afgewisseld met oefeningen waardoor je ervaart waar hij over spreekt. Eenvoudige technieken om vitaler te worden en meer in het nu te zijn waardoor je topprestaties kunt leveren. Ondertussen vraag ik mij hardop af waarom niet iedere arts, fysio, coach, werkgever, leidinggevende, de juf en de meester op school van dit geheim weet.

Steven heeft uiteraard geen toverstaf. Je moet het trainen om door de neus in te ademen en wat langer, liefst ook door de neus, uit te ademen. Het gaat niet zo zeer om de zuurstof in te ademen, maar om de CO 2 rustiger en langer uit te ademen. Iedere dag 10 minuten een ademhalingsoefening is mindblowing. Zoals Steven zou zeggen: Easy choices hard life and hard choices easy life. Dus Bart en ik beginnen de ochtend met ademen, in de auto ademen we ‘vierkantjes’ en we sluiten er de dag mee af. We houden onze mond dicht tijdens het sporten en iedere keer staat de douche op ijskoud als ik eronder wil springen. Ons hele gezin is besmet met het ademvirus van Steven. Wil je meer informatie of meedoen met zijn laatste workshop komende zaterdag? Kijk op zijn website of zijn insta.

Duke keepte trouwens een ‘wereld match’ naar eigen zeggen. Toeval? Het viel hem toe. Na een koude douche en flink wat ademsessies word je leven een stuk easier!

Geen reactie's

Geef een reactie

X