Feedback van mijn studenten, te waardevol

Feedback van mijn studenten, te waardevol

Ieder half jaar krijg ik steeds opnieuw twee groepen studenten voor het vak Gelukskunde. Een groep van de minor creatief probleemoplossen en een van de minor Conscious Bussiness. Elke keer weer ben ik dankbaar en verbaasd over de innerlijke wijsheid van onze studenten. Wat een mooie kneedbare klei zijn zij nog. Echt next level want toen ik rond de twintig was, was ik niet bezig met wie ik in essentie ben. Laat staan dat ik eraan toe zou zijn om het het ego te doorzien.
Aanvankelijk zijn de meeste studenten sceptisch als ze horen dat een onderdeel van minor die ze gekozen hebben Gelukskunde is. Moeten we daar lessen over hebben? Wat gaan we daar dan leren? Maar langzaam ontdooit hun ego en gaan we samen naar de sauna waar ik het eerst de kleding uitdoe metaforisch uiteraard en de rest volgt!
Ze zijn niet alleen mijn students maar ook mijn teachers. Elke keer is het weer genieten en elke keer leren we andere en nieuwe dingen van elkaar.
Het nakijken van hun eindproducten is steeds weer een feestje. Dit is de feedback die ik begin januari van een van mijn studenten kreeg. Karel is voor korte duur sprakeloos!

“Mijn grootste take away van de lessen van Mirjam, is niet zo zeer wat Mirjam heeft gezegd maar de gedachten die Mirjam teweeg heeft gebracht. Mirjam heeft mij laten denken over mijn leven, en het leven in het algemeen, op een manier wat ik niet eerder had gedaan. Misschien durfde ik dat niet, maar misschien ook gewoon omdat ik mijzelf op dagelijkse taken stortte en niet verder nadacht. Wat ik wel weet nu is dat ik veel meer waard ben dan wat ik zelf eerst dacht. Mijn zelfwaarde was niet echt heel hoog, en dat is nog een lopend project, daar moet ik nog verder aan werken. Maar ik heb wel door nu dat ik mijn grenzen nog wat beter mag bewaken en ik soms gewoon egoïstisch voor mezelf moet kiezen. Ik heb mijzelf eigenlijk hervonden en ik vond het heel bijzonder om les te krijgen van Mirjam. Ze is zo oprecht en eerlijk, en bespreekt onderwerpen die niet iedereen durft aan te snijden. Ik vond de lessen een groot avontuur, waarbij ik veel meer heb gewonnen dan dat ik in het begin had gedacht. Voor mensen die Mirjam gaan krijgen als docent Gelukskunde, sit back and enjoy the ride. Niet te veel vast proberen te klampen aan wat je denkt te weten, en laat het maar over je heen komen. Denk na over dingen waar je nog nooit over na hebt gedacht, en wie weet kom ook jij tot inzichten waar je echt wat aan hebt. Ik heb veel geleerd over mezelf en een stap gemaakt richting het accepteren van wie ik ben, daar zal ik Mirjam altijd dankbaar voor zijn.”

Geen reactie's

Geef een reactie

X